duminică, 12 septembrie 2010

Fructele si importanta lor

A manca sanatos a inceput sa devina un mod de viata. Se pare ca telul oamenilor nu este doar sa traiasca mai mult, ci a trai o viata mai lunga, sanatoasa. Consumarea zilnica de fructe poate ajuta la asta.
Studii recente au demonstrat ca antioxidantii din fructe furnizeaza o multitudine de beneficii, cum ar fi efectul de anti-imbatranire al fructelor de afine sau efectul de calmare a durerilor articulare al cireselor. Substantele continute de fructe sunt un adevarat dar dat de Mama Natura.
In continuare, iata efectele catorva fructe:
Ciresele (visinele) - fructele pline de energie
Pe langa faptul ca sunt o adevarata sursa de sanatate, ultimele cercetari demonstreaza ca acestea au puterea sa aline in mod natural durerile incheieturilor cauzate de guta, artrita sau inflamatii.
Substanta minune din cirese se numeste antocianina. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Michigan, visinele contin antocianine si flavonoide, care inhiba enzimele Cyclooxygenase-1 si -2, prevenind inflamatiile din corp. Acesti compusi au efecte similare cu cele ale aspirinei.
Sunt preferate sucurile, dar nici fructele proaspete nu sunt date la o parte, exista chiar si suplimente nutritive care contin extracte de cirese (sau visine).
Fiind surse bogate de antioxidanti, ciresele ajuta in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima. Antioxidantii sunt vitamine, minerale si alti compusi care ajuta la incetinirea procesului de oxidare. In cirese exista cel putin 17 compusi cu proprietati de antioxidanti. Antioxidantii ajuta la prevenirea sau inlaturarea efectului radicalilor liberi asupra celulelor din organism. Un radical liber este, de fapt o molecula cu un electron lipsa. Un antioxidant, precum vitamina C, E, sau beta-caroten, doneaza radicalului liber un electron. Daca antioxidantii nu ar fi prezenti, radicalii liberi isi procura electronul lipsa din structura vitala a celulelor din organism, producand disfunctii care intr-un final duc la diferite afectiuni.
Afinele - cele mai importante surse de antioxidanti
Afinele se pare ca sunt fructele cu cea mai mare capacitate de antioxidant. Cercetatorii au obtinut efecte favorabile prin folosirea afinelor in cazul pierderilor de memorie pe termen scurt care apar in procesul de imbatranire. De fapt, afinele s-au dovedit un aliment foarte eficient in lupta contra proceselor de imbatranire.
Studiile efectuate au demonstrat ca afinele au o putere de antioxidant mai mare decat alte 20 de fructe. Efectul de antioxidant dar si cel de antiinflamator al afinelor, ajuta in lupta contra bolii Alzheimer, cancerului ori afectiunilor cardiace.
De asemenea, afinele previn o serie de afectiuni oculare care duc la orbire. In Japonia erau numite "fructele vazului". Consumul de afine ajuta la reducerea oboselii oculare si imbunatateste vederea nocturna.
Nu trebuie omis nici faptul ca, afinele contin o serie de compusi care lupta impotriva bacteriilor responsabile pentru infectiile care apar la nivelul tractului urinar.
Zmeura
Fructele de zmeur sunt un adaos foarte hranitor in alimentatie. Pe langa faptul ca sunt delicioase, contin vitamine, antixidanti si fibre. Aceste fructe sunt ideale ca gustare proaspata si sanatoasa, iar datorita continutului de fibre au un rol important in mentinerea sanatatii tractului gastro-intestinal, ajuta la prevenirea anumitor forme de cancer, previn bolile de inima si reduc hipertensiunea arteriala, dar reduc si riscul de diabet. Ultimele cercetari efectuate, arata ca zmeura in alimentatie ajuta la reducerea colesterolului din sange.
Capsunile
Studiile au aratat ca fructele de capsune ajuta la mentinerea unei bune functionari a sistemului digestiv precum si la scaderea nivelului de colesterol din sange. Antioxidantii continuti de capsuni sunt foarte usor absorbiti de organism.  
Capsunile sunt fructe pe cat de gustoase, pe atat de bogate, in fibre si substante nutritive (vitamina C, potasiu - care ajuta la mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale), un adevarat cocteil de sanatate

Cat de importanta este diferenta de varsta intr-o relatie?

Generatiile diferite au de multe ori puncte de vedere diferite. Pot aparea interese comune, sau obiective diferite pe termen lung. Acest tip de conflict poate aparea si in lucruri aparent minore, care tin de stilul de viata. De exemplu, daca partenerul cel mai tanar vrea cluburi de noapte, distractie non stop si multa multa galagie, celalalt poate cauta locuri mai linistite. De aici, pot aparea mici tensiuni care, necomunicate la timp, pot duce la probleme mai serioase.

Important este ca fiecare sa stie ce vrea celalalt si sa nu incerce sa obtina doar ce isi doreste el. Cu alte cuvinte, un astfel de cuplu poate alterna un club de noapte cu  distractie mai putin zgomotoasa, fiecare intelegand ce il atrage pe partenerul lui in contextul respectiv si cautand modalitati de a se distra impreuna. In acest fel, o aparenta problema de gusturi se poate transforma intr-un liant al relatiei.


Apar complexele de inferioritate

Persoana mai in varsta se simte complexata din cauza fizicului, a schimbarilor care au avut loc si carora nu le poate face fata in totalitate. Energia debordanta, naivitatea si bucuria de viata pe care le simte la partener il pot atrage, dar si inhiba in acelasi timp. Pe de alta parte, partenerul tanar se poate simti complexat de echilibrul interior la care partenerul sau a ajuns, de puterea sa sociala sau materiala. Aceste complexe pot naste multe intrebari si conflicte de comunciare intre cei doi.

Cel mai important lucru este ca fiecare sa invete sa spuna mai degraba ce simte el decat ce crede ca simte celalalt. In acest fel, pe de o parte se consolideaza relatia, fiecare cunoscandu-l mai bine pe celalalt, pe de alta parte fiecare isi lamureste mai bine complexele si le rezolva in mod constructiv. Si toata lumea are de castigat.


Presiunea sociala poate sa ii indeparteze

Multi din jur au idei preconcepute privind criteriile care duc un astfel de cuplu impreuna. Atunci cand unul sau ambii parteneri sunt vulnerabili la glumele, discriminarea sau preconceptiile celor din jur, acest lucru se poate aseza ca o umbra in relatie. Cel mai simplu este ca ambii sa scoata lucrurile la suprafata si sa isi acorde un timp suficient pentru ca ceilalti sa inteleaga ca ei sunt un cuplu stabil.

Dincolo de diferenta de varsta si de toate celelalte diferente, un cuplu este un cuplu. Poate ca fiecare a gasit acolo ceea ce isi doreste: incredere, frumusete, afectiune, putere, comunicare. Sau orice altceva ce poate fi important. Daca nu pierd din vedere acest lucru, partenerii pot folosi slabiciunile lor in avantajul relatiei, facand-o mai stabila si mai puternica.

Iubirea adevarata...

Iubirea adevarata e ca un trandafir superb, rosu, parfumat, înflorit, dar cu foarte multi ghimpi, care straluceste în lumina soarelui. Daca vrei sa îl ai, trebuie sa îl cultivi. Ca si cel mai priceput gradinar  sa-l ingrijesti, sa ai rabdare sa creasca, sa se dezvolte si sa infloreasca, sa îl aperi de geruri si de furtuni, de hoti si de alti daunatori. Mai presus de orice, trebuie sa crezi cu putere ca frumusetea exista si ca o vezi ca se manifesta în viata ta, prin frumusetea unica a acestui trandafir. Când va înflori în toata plenitudinea sa, bucura-te de minunea existentei lui, culege-l cu grija, chiar daca vei sângera datorita ghimpilor sai, iar parfumul pe care îl vei obtine, pastreaza-l toata viata, si daruieste din el oricui are nevoie, dar si reteta ta de bun cultivator... si poate un lastar de trandafir, rosu, stralucitor, parfumat, pentru a fi cultiva în gradina vietii oricui va putea deprinde de la tine arta cresterii trandafirilor.

A iubi este o artã, dupã cum si a trãi este o artã. Dacã vrem sã aflãm cum sã iubim, sã obtinem mãiestria în aceastã artã, va trebui sã procedãm asa cum se procedeazã când vrem sã învãtãm orice altã artã: muzicã, picturã, dans, arta medicinei sau a ingineriei. Vom avea nevoie de anumite abilitãti cum ar fi urmãtoarele:

1. Disciplinã - A dobândi arta iubirii solicitã disciplinã, o angajare puternicã a timpului si a întregii fiinte.

2. Concentrarea - este conditia pentru a putea întelege deplin persoana iubitã, pentru a putea pãtrunde în universul ei interior.

3. Rãbdarea - Arta iubirii nu se deprinde repede, ci prin exercitiu îndelungat, prin tehnica pasilor mici. Deprinderile de contact erotic se dezvoltã treptat implincând rãbdare fatã de sine si fatã de celãlalt.

4. Sensibilitatea - Aceastã calitate devine o deprindere eroticã ce constã în constientizarea la nivel superior a trãirilor senzitive, asociate cu emotii si sentimente. A pune sensibilitatea în serviciul iubirii înseamnã a deveni constient de un gând incorect, atunci când concentrarea, disciplina si rãbdarea au adormit, când esti tensionat si nu ai relatii bune cu ceilalti.

5. Depãsirea narcisismului
- Narcisismul este centrarea pe propria plãcere, dar iubirea solicitã un mod de manifestare lipsit de egoism, rezonabil, o anumitã modestie.

Iatã ce afirmã poetul musulman Rumi în legãturã cu dobândirea mãiestriei în arta iubirii:

"Într-adevãr, niciodatã cel care iubeste nu cautã sã fie cãutat de cel iubit.
Când strãfulgerarea iubirii a atins inima aceasta, sã stii cã existã iubire si în inima aceea.
Când iubirea lui Dumnezeu creste în inima ta, fii sigur cã si Dumnezeu te iubeste pe tine.
Nici un sunet de aplauze nu se poate face auzit de la o singurã mânã, fãrã cealaltã mânã.
Întelepciunea Divinã este destinul, si el este cel care a hotãrât sã ne iubim unul pe celãlalt.
Cãci asa este dat sã fie în lumea aceasta: iecare parte a lumii sã-si aibã perechea sa.
În ochii înteleptului, Cerul este bãrbatul, iar Pãmântul, femeia:
Pãmântul are grijã sã facã sã creascã tot ce lasã Cerul sã cadã.
Când Pãmântului îi lipseste cãldura, Cerul i-o trimite; când îsi pierde  prospetimea si umezeala, Cerul i le redã.
Cerul stã tot timpul de veghe ca un bãrbat ce-i poartã de grijã nevestei sale.
Iar Pãmântul se ocupã mereu de cele ale casei: naste si hrãneste tot ceea ce poartã.
Priveste Pãmântul si Cerul ca având inteligentã, cãci fac ceea ca fac fiintele inteligente.
Dacã ei doi nu ar avea plãcere unul de celãlalt, de ce ar sta îmbrãtisati ca indrãgostitii?
Fãrã Pãmânt cum ar putea înflori florile si pomii?
Si ce ar mai produce atunci apa si cãldura Cerului?
Asa cum Dumnezeu a pus dorinta în bãrbat,i în femeie pentru ca lumea sã fie perpetuatã prin unirea lor,
Asa a implantat EL în fiecare parte a existentei, nãzuinta cãtre o altã parte.
Ziua si Noaptea sunt dusmani pe fatã si totusi servesc amândouã aceluiasi scop,
Fiecare iubindu-l pe celãlalt ca sã-si poatã face impreunã lucrarea ce o au de fãcut amândoi,
Fãrã Noapte, natura omului nu ar câstiga nimic, si astfel nu ar avea nimic de cheltuit Ziua."
 

Cafeaua - un remediu natural

Chiar daca, in prezent, cercetatorii depun eforturi pentru a ne convinge ca aceasta planta are efecte negative asupra sanatatii noastre, cauzand multe boli (printre care cele cardiace, probleme la nastere, cancer pancreatic), nu ar trebui sa uitam beneficiile pe care cafeaua le aduce organismului.

A fost demonstrat pe cale stiintifica faptul ca, daca un individ bea o cantitate moderata de cafea - 1 sau 2 cesti pe zi - acest lucru nu poate fi decat benefic pentru organismul sau, deoarece ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon, litiazei biliare, cirozei, maladiei Parkinson si previne aparitia astmului.

Un studiu efectuat la Scoala de Sanatate Publica Harvard si prezentat in cadrul celei de-a 63-a Sesiuni Stiintifice a Asociatiei Americane de Diabet a aratat ca un consum regulat de cafea este foarte util in prevenirea diabetului.

Efectele pe termen scurt ale cafelei asupra organismului nostru sunt extrem de binevenite, deoarece ne ajuta sa gandim mai rapid si mai clar, alungand starile de somnolenta si oboseala. In editia din 1970 a cartii sale, Bazele farmacologice ale terapiei (The Pharmacological Basis of Therapeutics), Dr. J. Murdoch Ritchie afirma ca, dupa "ce consuma cofeina, o persoana este capabila sa dezvolte un efort intelectual sustinut si o asociere de idei mult mai eficienta. (...) dactilografii, de exemplu, lucreaza mai rapid si fac mai putine greseli de scriere".

Prin imbunatatirea performantelor, vigilentei, promptitudinii si eficientei unei persoane, cofeina din cafea conduce la o scadere a nivelului de depresie si anxietate, precum si a riscului de suicid.

Alaturi de fructe si legume, cafeaua contine cantitati importante de antioxidanti. Antioxidantii sunt substante care pot preveni efectele daunatoare ale oxidarii la nivelul tesuturilor organismului, ajutandu-l sa se protejeze impotriva distrugerii celulare si reducand riscurile instalarii anumitor tipuri de cancer. Ei sunt formati din nutrienti (vitamine si minerale) si enzime (proteine care iau parte la reactii chimice.)

Cafeaua poate fi folosita nu numai ca lichid pe care il fierbem si il bem singuri sau impreuna cu prietenii, ci este recomandata si pentru uz extern, impotriva mirosurilor neplacute lasate de usturoi, ceapa sau peste pe maini. In acest scop, trebuie sa ne masam palmele cu zat de cafea, pe care apoi il indepartam prin clatire cu apa calduta.

Pastrarea parului si pielii sanatoase si stralucitoare se poate face prin apelarea la masti naturale preparate cu cafea. Pentru par se fierbe o cafea tare care, dupa racire, se aplica pe parul uscat si se lasa 20 de minute. Dupa aceea, parul se clateste sub jet de apa, ramanand cu un aspect sanatos si plin de stralucire.

Cafeaua este folosita ca masca pentru ten deoarece o curata de impuritati, reduce porii si elimina celulele moarte. Masca se prepara dintr-o ceasca de zat amestecat cu albusul de la un ou, fiind aplicata prin masare pe intreaga fata. Dupa ce se usuca, se indeparteaza cu apa calda si se foloseste o crema de fata hidratanta, in special de catre persoanele cu ten uscat.

Puterea pe care cafeina o are impotriva celulitei este recunoscuta la nivel mondial, avand in vedere faptul ca majoritatea cremelor de corp anticelulitice o folosesc ca ingredient de baza. Sub forma de produs natural preparat in casa, se amesteca zat de cafea cu ulei de masline si se obtine o pasta care este la fel de eficienta ca oricare alta lotiune din comert. Acest amestec trebuie sa fie masat pe zonele corpului afectate de celulita, apoi indepartat prin clatire.

7 secrete pentru a avea totul in afaceri si acasa!


   A avea totul in viata: o senzatie permanenta de echilibru, o afacere de succes, o viata personala plina si fericita, relatii interumane pozitive, o sanatate de invidiat – este posibil!


Cheia este sa traiti si sa va miscati constient prin toate sectoarele vietii dvs., alegand intotdeauna actiunea si comportamentul corecte si eliminand tot ceea ce nu va este folositor si va blocheaza inaintarea. Alegeti acum sa patrundeti pe calea catre o viata constienta! Singura persoana care poate face asta sunteti chiar dumneavoastra!

1. Alungati!



Pentru a obtine ceea ce va doriti cu adevarat, o viata echilibrata, trebuie mai intai sa va descotorositi de toate gandurile, comportamentele, experientele din trecut pe care nu vreti sa le mai repetati. Faceti revizia tehnica anuala a psihicului si notati toate acele lucruri care nu va (mai) sunt de folos sau de care doriti sa scapati. Faceti-va un adevarat ritual din a va elibera de tot acest balast care nu va permite sa zburati liber spre cer.

2. Atrageti!




Pentru a obtine ceea ce va doriti cu adevarat, o viata echilibrata, trebuie sa va concentrati mintea si energia asupra a ceea ce va doriti. Asa este, ceea ce dumneavoastra doriti – nu partenerul/a, nu sotul/sotia, nu parintii, nu copii. Numai ceea ce dumneavoastra doriti .


Pentru inceput, va trebui sa va oferiti ragazul necesar pentru a afla ce anume doriti cu adevarat. Apoi, va veti concentra eforturile si energia pentru a atrage ceea ce va este dezirabil. Notati pe o hartie intentiile si aduceti-le la cunostinta tuturor celor in care aveti incredere si care va pot ajuta sa va indepliniti obiectivele in afaceri si in viata.

3. Iubiti!



Dupa ce va veti fi decis ce anume vreti, asigurati-va ca iubirea este o parte importanta a vietii dumneavoastra! Iubirea este un ingredient absolut necesar al echilibrului personal – iubirea de sine, iubirea aratata acelor oameni care va sunt sufleteste aproape, iubirea pentru societatea umana in general, iubirea pentru ceea ce faceti.


Va iubiti propria viata? Va iubiti propria munca? Contribuiti cu propria dumneavoastra iubire la mersul spre bine al lumii? Oferiti iubire si va oferiti sansa de a o primi?


Consultati cat mai des barometrul iubirii si faceti-va un plan pentru a avea si mai multa iubire in viata dumneavoastra.

4. Luati atitudine!

Atitudinea dumneavoastra este lentila prin care ceilalti va observa. Ea influenteaza direct ceea ce atrageti in viata dumneavoastra. O atitudine pozitiva atrage rezultate pozitive, oameni pozitivi si schimbari pozitive in viata dumneavoastra si in viata celorlalti.


Unde anume ar trebui sa dezvoltati o atitudine mai pozitiva pentru a genera ceea ce va doriti?  Fata de cine ar trebui sa va modificati atitudinea?


Elaborati un plan de ajustare a atitutinii si puneti-l in practica zi de zi.


5. ACUM!
Pentru a crea echilibru si a aduce mai aproape acel tip de viata pe care vi-l doriti, este absolut necesar sa traiti in prezent, sa va scaldati in  acum . Ziua de astazi este singura de care putem fi siguri. Faptul de a trai la adapostul copacului de ieri nu ne va putea niciodata feri de intemperiile de maine. Concentrati-va pe ziua de maine si, in loc sa aveti, veti avea doar de asteptat.


Unde anume in viata dumneavoastra ar trebui sa mutati accentul de pe zilele de ieri si de maine pe cea de azi, pe acum?


6. Alegeti!


Toate aspectele de mai sus se invart in jurul unui singur soare – propria dumneavoastra decizie. Detineti puterea de a alege, acum, ce va urma sa apara in viata dumneavoastra si cum se va realiza aceasta. Cheia pentru a incepe sa alegeti este sa va puneti pe dumneavoastra pe primul plan.


Orice schimbare trebuie sa inceapa cu dumneavoastra insiva.  Daca nu constituiti prioritatea numarul unu pentru dumneavoastra, in curand va veti gasi drenat(a) de energie.


Unde anume, in viata dumneavoastra, ar trebui sa va concentrati, in primul rand, asupra propriei persoane?


7. Bucurati-va!
Daca nu este placut – de ce sa o faci!?…Viata este menita sa fie placuta, nu sa va arunce in lava suferintei. Ati ales cumva sa fiti o victima, sa suferiti? Sau ati ales sa va bucurati si sa fiti fericit(a)? Aveti parte de suficient de multa placere si bucurie in viata dumneavoastra? Ce ati putea face pentru a aduce si mai multa bucurie, si mai multa fericire?

Cele 27 de Legi Universale ale Succesului..


 Legi Universale ale Succesului

1. Legea dragostei
Iubeste-te pe tine si iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate
celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie
cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca
indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o
bogatie/valoare universala.
2. Legea cauza-efect
Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Nu exista
coincidente sau intamplari. Totul se intampla cu un motiv. Pentru
fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze, pe care uneori le
vezi si le intelegi, alteori nu.
3. Legea gandirii
Gandurile se materializeaza. Noi suntem si devenim ceea ce gandim.
4. Legea echivalentei mintale
Pentru a avea succes in ceva, trebuie sa ai o imagine clara a acelui
succes in mintea ta, o imagine mintala a ideii de succes, o viziune.
5. Legea corespondentei
Viata ta exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o
corespondenta directa intre experientele si gandurile tale pe de o
parte si ceea ce ai in viata de zi cu zi pe de alta parte.

6. Legea credintei
Orice crezi cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta ta ca
meriti succesul).
7. Legea valorii
Ceea ce crezi si apreciezi cu adevarat se reflecta in ceea ce faci,
chiar daca poate cuvintele tale sugereaza altceva.
8. Legea motivatiei
Tot ceea ce faci este declansat de dorintele tale interioare, nevoi si
instincte, multe dintre ele venind din subconstient fara sa ai habar
de ele.
9. Legea activitatii subconstiente
Subconstientul tau te avertizeaza despre lucrurile din jur, in
concordanta cu dorintele si grijile tale cele mai puternice. Important
e sa iti asculti intotdeauna inima si nu mintea.
10. Legea expectantei
Ceea ce preconizezi ca se ve intampla, chiar se va materializa. Frica
se materializeaza intotdeauna. La fel si iubirea.
11. Legea concentrarii
Indiferent asupra a ce te concentrezi si la ce te gandesti in mod
repetat, acel ceva devine din ce in ce mai mult o parte a vietii tale
interioare.
12. Legea obisnuintei
Aproape tot ce faci este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care
te indeparteaza de telurile tale trebuie schimbate.
13. Legea atractiei
Suntem cu totii niste magneti vii. Atragi oameni, intamplari si
imprejurari care se armonizeaza cu gandurile tale dominante. Tu
generezi tot ceea ce se intampla in viata sau in jurul tau.
14. Legea alegerii
Esti liber sa alegi ceea ce gandesti si in consecinta esti liber sa
alegi toate celelelte parti ale vietii tale. Meriti tot ceea ce ai si
ce ti se intampla pentru ca tu ai ales asa.
15. Legea optimismului
O atitudine mentala pozitiva merge mana in mana cu succesul si
fericirea. Optimismul te face placut si mai susceptibil de a reusi.
16. Legea schimbarii
Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profiti de schimbare vei
deveni victima ei.
17. Legea controlului
Ai o parere buna despre tine insuti atunci cand simti ca iti
controlezi propria viata. Si esti absolut liber sa o faci si sa ai
viata pe care ti-o doresti.
18. Legea responsabilitatii
Esti pe deplin responsabil de ceea ce esti, ceea ce ai, ceea ce devii
si de tot ceea ce reusesti sau nu.
19. Legea compensatiei
Cu ceea ce contribui sau investesti, aceea vei obtine. Intotdeauna vei
primi exact ceea ce oferi.
20. Legea serviciilor
Recompensa ta va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse
celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).
21. Legea efortului aplicat
Toate lucrurile sunt sensibile la efort. Cu cat te implici mai mult,
cu atat devenii mai “norocos.”
22. Legea supra-compensatiei
Trebuie ca intotdeauna sa “investesti” mai mult decat obtii; altfel nu
vei obtine niciodata mai mult decat ai in acest moment. Trebuie sa
faci mai mult pentru ceea ce esti “platit” pentru ca in timp sa fii
rasplatit cu mai mult pentru ceea ce faci. Principiul este “ofera mai
intai pentru a primi mai tarziu.”
23. Legea “pregatirii”
Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii
profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.
24. Legea eficientei fortate
Pe masura ce actionezi devii mai eficient. Niciodata nu ai timp sa le
faci pe toate, dar ai suficient timp sa faci lucrurile cu adevarat
importante.
25. Legea deciziei
Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a
actiona. Si daca o faci cu indrazneala, vei avea de partea ta un
sprijin nebanuit si neasteptat. Trebuie doar sa ai curaj.
26. Legea creativitatii
Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Poti face absolut
orice iti doresti, oricat de nebunesc ar putea sa para acel ceva.
Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.
27. Legea perseverentei
Abilitatea de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor,
denota incredere in tine insuti. Perseverenta este “o calitate de
fier” in drumul spre succes, nu trebuie sa renunti niciodata la
lucrurile in care crezi sau pe care ti le doresti cu adevarat

Profetii despre Romania. Omagiu Parintelui Arsenie Boca

In cele ce urmeaza va supun atentiei o suma de profetii lasate de cel mai mare calugar preot al Romaniei secolului XX – Arsenie Boca. Cine a fost ? Ca sa intelegeti cine a fost, va relatez urmatoarea frantura de istorie din viata acestui sfant . Anii ’50, Romania era sub ocupatie, parintii si bunicii cominternistilor de azi se straduiau de zor sa ne macelareasca elitele pentru a le lua locul, propovadirea religiei incepea sa fie interzisa, iar acest calugar continua sa faca minuni acolo in munti, la Sambata de Sus, in Fagaras. Noii securisti alergau dupa dobandirea a noi tehnici parapsiholgice. Sa nu uitam ca pana si SSI-ul lui Cristescu, cu tot cu scoala de parapsihologi, fuse-se decimata. Au pus ochii pe Arsenie Boca si pe minunile lui, gandind in micimea lor ca se joaca cu hocus-pocus. L-au luat si l-au inchis intr-o unitate a securitatii din Fagaras, la beci, in lanturi, ca le era frica de el. Ei bine, batut, umilit si nemancat, nu le-a spus decat ca el nu face minuni, ci Dumnezeu lucreaza. In schimb, la fiece 12 noaptea punea genunchii in pamant, moment in care drugurile si lacatele de la usa de otel a beciului sarea, la propriu. Comandantul unitatii , speriat de fenomen si ingrijorat pt soarta sa si a familiei sale, a invitat martori intreaga unitate, cu tot cu familiile acestora, plus ceva cominternisti de la “Centru”. La miezul noptii usile au sarit, ca de obicei, astfel chiar tortionarii au dus cu ei aceasta poveste , relatand-o posteritatii. Securitatea ii spunea “Vrajitorul”. Cine nu stie, a avut domiciliu fortat la Draganescu langa Bucuresti, pana a murit in 1989.

* Odată, la Drăgănescu, am stat de vorbă cu Părintele Arsenie în biserică şi când să ies către poartă, cam pe lângă fântână, Părintele s-a oprit în faţa mea şi mi-a zis: „Măi, hai să-ţi spun ţie ceva, că stiu că tu nu mă spui la nimeni”. Şi continuă: „Hai, să-ţi spun cum se va descotorosi România de comunism. Toate celelalte ţări comuniste vor face paşnic trecerea de putere de la comunism la capitalism - ca şi când dai cămaşa de pe tine şi iei altă cămaşă - numai România va face trecerea prin vărsare de sânge şi vor muri mulţi”. L-am întrebat pe Părintele dacă voi muri şi eu. Atunci, sfinţia sa s-a aşezat către Răsărit, cu mâinile împreunate, ca şi când s-ar fi rugat (nu cum fac preoţii, cu mâinile în sus). A stat aşa, cu faţa către cer, vreo 15 minute. Mi-a spus, apoi, că nu voi muri la revoluţie, dar că „ăsta” va muri în ziua de Crăciun. L-am întrebat: „Care ăsta?”. „Ăsta, mă, care ziceţi voi că nu vi-l mai schimbă Dumnezeu”. Am întrebat încet: „Ceauşescu, Părinte?”. Dânsul mi-¬a zis: „Da, mă, ăsta. Şi voi muri şi eu, cu vreo 3 săptămâni înaintea lui”. (Biliboacă Matei, Săvăstreni)

*Apoi s-a întors către lume şi a zis: „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Părintele nu prea era de acord să-ţi părăseşti ţara. Înainte de revoluţia din 1989 Părintele ne-a spus că miroase a praf de puşcă şi aşa a fost. Ne-a mai spus că o să ne pască un mare cutremur şi blocurile din Bucureşti vor ajunge ca şi cutiile de chibrituri.
Părintele Arsenie a fost şi rămâne în inimile noastre ca un sfânt. Acum mergem la mormântul Părintelui Arsenie şi ne rugăm acolo şi de câte ori îl chemăm în rugăciune, el ne ajută şi ne ocroteşte. (Viorica Farcaş, 48 ani, Voila)

* Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria, Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)

* Mi-a spus odată Părintele: „Bucureştiul are să fie al doilea Ierusalim (după cele spuse în continuare nu rezultă că acest lucru este neapărat bun, căci poate fi Ierusalimul - oraş sfânt, dar poate fi şi Ierusalimul în care nu mai rămâne „piatră peste piatră”! ). Să nu vă fie frică, căci Ţara Făgăraşului este păzită de Maica Domnului. Stă Maica Domnului în coate şi genunchi şi se roagă pentru Ţara Făgăraşului”. Iar eu i-am spus: „Vai, Doamne, cum să fim noi aşa de vrednici, noi - nişte păcătoşi, ca să stea Maica Domnului în genunchi să se roage pentru noi!?”. Şi mi-a răspuns: „Ascultă aici, Silvia, la voi e mănăstire la Sâmbăta, se face mănăstire la Bucium, se face la Berivoi, se face la Dejani şi se mai face una… Deasupra la munţii voştri veţi vedea o stea cu coadă. Când o veţi vedea se va întâmpla ceva [atunci a început revoluţia]. Şi tot în Munţii Făgăraşului se va arăta o cruce de stele, iar atunci va mai fi ceva: un eveniment mare. (Toacşe Silvia, Copăcel)
* „Ne-a mărturisit că nu va mai dura mult timp şi va pleca spre Împărăţia Tatălui Ceresc, dar că va părăsi această lume datorită unui complot mişelesc, al cărui scop va fi acela de a-1 otrăvi. Totuşi, el nu va împiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată. Apoi a scos dintr-un cufăr o carte groasă şi foarte uzată, scrisă în greaca veche, care provenea de la sfinţii creştini de la Muntele Athos. „În ea - ne-a spus părintele Arsenie - se găseşte descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască… Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.
Apoi, părintele Arsenie a dezvoltat subiectul şi a spus ca această „lucrare diavolească” nu este ceva ce a apărut în vremurile noastre, ci ea durează din antichitate, de mii de ani, pregătind încetul cu încetul terenul pentru lupta finală care se apropie. Planul „lucrării diavoleşti” este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi… Aici, însă, părintele a făcut o afirmaţie neaşteptată, care a avut darul să ne şocheze într-o oarecare măsură. El a spus că, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”. (

* Mi-a mai povestit cineva că Părintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, să nu-i pedepsească, să-i ierte că şi ei sunt creaţia Lui şi să aibă milă de ei. Şi 1-a dus Dumnezeu pe Părintele Arsenie să vadă ce e pe acolo - prin America - şi a zis Părintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu ştiu. Nu cred că l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a văzut cu duhul, Părintele a pictat la Drăgănescu, deasupra scenei Învierii, mai multe clădiri moderne (turn) în flăcări, reprezentare care ar putea fi profetică (vezi cele două turnuri din „11 septembrie”).
Prea Sfinţitul Daniil, la înmormântarea PărinteluiArsenie, a spus că ar fi zis Părintele Arsenie aşa: „Vor veni necazuri mai mari decât Munţii Făgăraşului”. Ne-om duce la munţii Făgăraşului şi la dealul Prislopului să se prăvălească peste noi că nu mai putem rezista («Atunci vor începe să spună munţilor: Cădeţi peste noi!, şi dealurilor: Acoperiţi-ne!» - Lc.23, 30). Şi ne-om duce la morminte să iasă afară şi să intrăm noi de vii că nu mai putem rezista.
* Părintele a iubit mult Munţii Făgăraşului; venea mereu pe la cabana Podragul şi pe la Turnuri. Spunea Părintele: „Munţii Făgărusului şi dealurile Prislopului vă vor acoperi pe voi”.(proteja)
Părintele a fost şi este un sfânt între noi. O femeie i-a spus: „Părinte, când o fi la judecată, să ne treci cu grămada”. Părintele a zis zâmbind: „ N-ai spus rău, măi”. A trecut de multe ori pe la noi prin sat. Unii îl cunoşteau, alţii nu-1 cunoşteau, dar Părintele spunea: „Oamenii la voi sunt cam răi, dar totuşi, fac milostenie multă şi asta îi ajută”. (Olimpia Fuciu, Ucea de Sus)

* Eram cu Părintele Arsenie şi 1-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)

* Zicea Părintele Arsenie, parcă pentru toţi românii: „Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Măniş, 81 ani, Codlea)

* Făceam serviciul în Braşov, la uzina Astra. Odată a venit Părintele Arsenie la biserica Blumena (Biserica Sfântului Nicolae din Schei), unde a participat la slujbă. Atunci a spus: „Trebuie să ne întărim spiritualiceşte, că altfel viaţa noastră este moartă, chiar dacă ne merge numele că trăim. Luaţi exemplu de la Ştefan cel Mare, care cu o mână de oameni întăriţi spiritualiceşte, ţinea pe tătari la Nistru şi pe turci la Dunăre”. (Nicolae Streza, 84 ani, Făgăraş)
Îmi spunea părintele Bunescu că Părintele Arsenie se ducea în miez de noapte la biserică, îngenunchea în întuneric lângă masa sfântului altar şi două-trei ore se ruga pentru poporul român. (Pr. Bunea Victor, Sibiu)

Apa de argint

    cana pentru apa de argint
    Ştiaţi că: - Pentru a ameliora setea, atunci când nu se poate bea nimic, puteţi ţine în gură un obiect de argint? - Organismul unui om cu masa de 70 kg conţine aproximativ 0,07 mg de argint? - Cei care poartă bijuterii de argint sunt mai calmi? - Argintul se foloseşte şi sub formă de aliaje cu alte metale, la confecţionarea monedelor, la protezarea dinţilor, la confecţionarea bijuteriilor şi tacâmurilor?
    - Soluţiile coloidale de argint se utilizează în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză? - Până la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut? Un kilogram de aur preţuia cât 7 kilograme de argint. Azi, cu un kilogram de aur, se pot cumpăra 74 kilograme de argint.
Sănătate preţioasă
Leacuri de argint

• Apa p
ăstrată în vase de argint are calităţile unui antibiotic natural extrem de eficient.  
     
Înc
ă din cele mai vechi timpuri, bogaţii mâncau cu tacâmuri de argint. Preoţii împart sfânta împărtăşanie cu linguriţă de argint. Apa sfinţită rezistă timp îndelungat dacă e ţinută în recipiente de argint. Ce au în comun aceste practici? Argintul, un metal ale cărui virtuţi terapeutice au fost ţinute în secret secole de-a rândul. Astăzi, ştiinţa a făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 viruşi şi germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient. Dintre toate întrebuinţările curative ale argintului, cea mai cunoscută este apa de argint, leac pe care-l cunosc şi astăzi oamenii de la sate. Şi despre care se spune că ajută la menţinerea sănătăţii şi păstrarea longevităţii.

Un medicament vechi de milenii
Acum 4.000 de ani, medicii chinezi f
ăceau acupunctură cu ace de argint. Fenicienii navigau luni întregi peste mări. Ei transportau apa, vinul şi laptele în vase din argint, pentru a le păstra nealterate un timp îndelungat. Vechii greci au observat că în perioada războaielor, aristocraţii nu sufereau de dizenterie. Explicaţia: foloseau tacâmuri şi veselă din argint care i-a protejat de multe epidemii şi boli. Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întârzia alterarea. La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac şi puneau câteva picături de soluţie de argint în ochii nou născutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea. Bijutierii care lucrează cu argint sunt renumiţi pentru sănătatea lor. Staţiile cosmice NASA şi MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă.
Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevărat medicament, detronat însă de apariţia penicilinei şi uitat pe nedrept. Antibioticele sintetice fac bine, dar au şi o serie de efecte dăunătoare, plus că organismele patogene devin rezistente la acestea. N-ar fi mai bine să încercăm şi argintul?

Antibiotic
şi antioxidant
Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un „sistem imunitar secundar“. Din rezultatele ob
ţinute de dr. Hery Margraff aflăm că argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi. Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare. S-a mai constatat că argintul este un puternic antioxidant natural, distrugând radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul şi boala Alzheimer). S-a demonstrat că argintul este şi un imunomodulator, adică ajută la creşterea imunoglobulinei din clasa A, M, G şi a limfocitelor T. În domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafaţa craniului (metoda Heingenheim) . A fost folosit la filtrele măştilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în timpul epidemiei de gripă aviară. Există mărturii şi ale bolnavilor care s-au vindecat de cancer consumând apă de argint.

De cât argint avem nevoie?
Str
ămoşii noştri primeau o oarecare doză de argint prin hrană. Tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încât acest element nu mai există în alimentele pe care le consumăm. Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scăderea imunităţii şi este unul dintre principalii factori de creştere a afecţiunilor maligne din ultimele decenii. Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidală (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va elimina în 24 de ore. Argintul coloidal se absoarbe în sânge foarte repede, încă din cavitatea bucală. Cercetătorii au stabilit că 0,088 mg de argint reprezintă cantitatea medie zilnică necesară organismului uman. Organele noastre conţin argint, cel mai mult fiind în ţesutul creierului mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioară a ochiului şi în oase.

Surse de argint

Argintul coloidal nu interacţionează cu alte medicamente şi nu are efect toxic asupra organismului, nefiind un metal greu. Dat fiind faptul că el este în forma coloidală, orice surplus se va elimina foarte uşor din organism şi nu se va acumula în ţesuturi. Nu există riscul de supradozaj, iar argintul în forma coloidală nu interacţionează cu alte medicamente. Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit în cazul apei potabile. Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecţiilor şi a bolilor. Se iau 4 linguriţe pe zi de apă tratată cu argint coloidal, pe stomacul gol. Leacul este util şi animalelor de companie. Această apă este doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor şi urmarea tratamentului prescris. Cum putem obţine această valoroasă apă? Păstrând apa potabilă în vase de argint. Există în comerţ şi apă cu argint coloidal gata preparată. Metalul preţios pentru sănătate poate fi obţinut şi din surse alimentare: organismele animale acvatice, ouă, lapte de vacă şi de capră.

Aten
ţie la doză!
În terapia cu ap
ă de argint trebuie să ţinem cont şi de următorul aspect: pigmentarea pielii. Aceasta devine albastră, dar numai în cazul consumului exagerat de metal. Mai mult, excesul de argint în organism conduce la apariţia celulelor canceroase, la slăbirea văzului şi la dereglări psihice. Dar apa cu argint coloidal, obţinută cu tehnologii de ultimă oră, nu produce asemenea pericole, dimpotrivă, este un bun remediu împotriva microbilor. OMS recomandă 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apă potabilă. Consumul de argint coloidal este sigur chiar şi pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează, ajută la dezvoltarea fetusului. Mai există şi persoane alergice la acest metal, cărora nu le este indicat tratamentul cu argint. Devin nervoase, contactează gastrite, ulcer stomacal şi intestinal, au insomnii şi dureri de inimă, le amorţesc mâinile. O particularitate a „oamenilor de argint“ este că le plac dulciurile.

Boli învinse de un metal
În ce cazuri este indicat
ă terapia cu apă de argint? Acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie, infecţii ale prostatei şi căderea părului sunt numai câteva dintre afecţiunile care pot primi tratament cu apă cu argint coloidal. Este cel mai bun remediu complementar pentru afecţiuni cronice ca hipertensiune arterială, hepatită cronică, sinuzită, gastrită, ulcer, psoriazis, herpes. Cel mai simplu şi eficient produs complementar împotriva gripei, inclusiv a celei porcine, şi a virozelor respiratorii. Se mai ştie că, acela care se spală pe faţă cu apă de argint capătă un ten frumos. Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează şi cicatricele rămase după vindecare sunt mai puţin vizibile.Şi pentru păstrarea suprafeţelor afectate de arsuri cât mai aseptice este folosită tot apa de argint. Şi fiindcă tot e alertă de gripă porcină pe mapamond, trebuie să ştim că apa de argint este un excelent mijloc profilactic în timpul oricărei epidemii. Se recomandă câte două linguriţe pe zi de apă de argint.

Rezultate în tratarea bolilor grave• Deoarece în SIDA în stare activ
ă, sistemul imunitar reprimat al corpului este expus atacului oricărui tip de boli, argintul coloidal este un medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datorită efectului sau antibiotic pe scară largă.
Un cercet
ător al Universităţii Brigham Young a trimis argintul coloidal la două laboratoare diferite, printre care şi centrul medical UCLA, care au răspuns: „Acesta a distrus nu numai virusul HIV, ci orice virus pe care a fost testat în laborator“.
       

Avem nevoie de recuperare dupa vacanta!




Studiile arată că stresul imediat după concediu este mai periculos decât în mod obişnuit. Psihologii ne sfătuiesc să reintrăm treptat în ritmul de la serviciu, altfel riscăm să ne suprasolicităm şi să anulăm în scurt timp efectul zilelor de relaxare.
Toată lumea aşteaptă de la cel care tocmai s-a întors din concediu să fie mai atent, mai ager şi cu mai multă putere de concentrare decât toţi ceilalţi colegi. Nimic mai greşit, spun psihologii. Pentru că atunci când ne întoarcem din vacanţă, de regulă, avem nevoie de încă o perioadă de reacomodare cu ritmul şi cu mediul de la serviciu. Dacă nu avem parte de această perioadă de trecere, riscăm să accentuăm atât tensiunea specifică reîntoarcerii la lucru, cât şi starea de deprimare că vacanţa s-a încheiat.
Suprarenalele iau o pauză
Faptul că mulţi dintre noi se simt chiar mai obosiţi la întoarcerea din concediu decât înainte de a pleca este explicabil din punct de vedere ştiinţific. De fapt, secretul stă în glandele suprarenale, cele care secretă aşa-numiţii hormoni ai stresului, adică adrenalina şi cortizolul. Mai exact, activitatea intensă a acestor glande ne ajută să facem faţă situaţiilor tensionate de la serviciu. Potrivit specialiştilor de la Spitalul Fatebenefratelli din Milano, aceste glande intră şi ele în „vacanţă" odată cu noi.
Deoarece nivelul de stres este mai redus, şi activitatea suprarenalelor este la nivel minim. Din această cauză, odată reîntorşi la ritmul normal de lucru şi la factorii stresanţi cotidieni, suprarenalele trebuie să-şi reintre şi ele în ritm, lucru care se întâmplă treptat. Aşa se explică de ce mai ales în prima săptămână de după concediu nu putem rezolva cu promptitudine maximă sarcinile de la serviciu.
Beneficiile dispar după două săptămâni
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea „Radboud" din Olanda şi de la Universitatea Konstanz din Germania, publicat în „Journal of Occupational Health", într-adevăr, în concediu sunt atenuate problemele de sănătate asociate stresului. Mai precis, tensiunea arterială se normalizează, oboseala şi problemele de somn dispar, iar starea de spirit se îmbunătăţeşte, indiferent cât durează concediul (important este totuşi să depăşească două zile).
Cu toate acestea, indiferent cât de lungă şi de relaxantă a fost vacanţa, efectele benefice asupra stării fizice şi psihice scad după doar două săptămâni de la întoarcerea la lucru, atrag atenţia specialiştii.
Putem prelungi senzaţia de relaxare
Starea de relaxare poate fi întreţinută printr-o atitudine pozitivă la birou, povestind aventuri din vacanţă colegilor de lucru, privind pozele şi amintindu-ne stare de spirit pe care o aveam în momentele respective şi, nu în ultimul rând, notând zi de zi câte o amintire din concediu.
De asemenea, pentru a reuşi să reintrăm în ritmul cotidian şi pentru a putea să ne concentrăm la maximum în realizarea noilor sarcini, trebuie să ne creăm noi înşine un mediu prielnic la birou. „Factorii de mediu sunt cei care creează condiţiile prielnice concentrării, şi anume lumina, liniştea, colectivul, chiar şi ordinea de pe birou", explică psihologul Lena Rusti de la Mentarex Consult.
Consecinţe: Reîntoarcerea bruscă la stresul de la birou se poate solda cu creşterea ritmului cardiac, cu stări de oboseală cronică şi cu tulburări de somn.

BOB PROCTOR - Te-ai nascut BOGAT!

Acesta este titlul unei carti excelente, bestseller international, scrisa de Bob Proctor, aparuta la editura Adevar Divin. O carte  care ne confirma dreptul natural la o viata plina de prosperitate si care descrie ce inseamna mentalitatea prospera, vizualizarea schimbarilor pozitive si posibilitati de materializare a celor mai indraznete vise.  Iata un pasaj exemplificator:

“Noi inotam intr-un ocean de energie mentala in care este prezenta intreaga cunoastere care a existat sau care va exista vreodata. In mod similar, suntem inconjurati de abundenta. Oriunde am privi in natura, noi nu vedem altceva decat abundenta; practic, natura nu cunoaste “esecul”. De aceea, nimic nu poate lipsi vreodata in sine; lipsurile nu apar decat atunci cand nu esti constient de abundenta din jur.

Altfel spus, daca doresti sa patrunzi in aceasta lume a bogatiei, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti la ea, sa iti deschizi mintea in fata fluxurilor de energie mentala care pot crea imagini. La randul lor, acestea pot construi in fiinta ta o constiinta a prosperitatii.

Asa cum stii foarte bine, exista mii si mii de oameni onesti, buni si saritori, care nu fac altceva decat sa munceasca intreaga viata, dar care nu se imbogatesc niciodata. Pentru ei, viata nu inseamna altceva decat un efort continuu de dimineata pana seara. Acesta este motivul pentru care am scris aceasta carte: pentru a te inspira sa iti deschizi mintea in fata acestui mod nou de a gandi.

Principalul instrument de dezvoltare a constiintei este gandirea. Indiferent care este situatia ta actuala, daca iti doresti cu adevarat sa ti-o imbunatatesti si sa devii bogat, tu trebuie sa incepi chiar acum sa gandesti in termenii constiintei prosperitatii. Nu amana pe maine, pe saptamana viitoare sau pentru anul viitor. Fa acest lucru chiar acum. Gandirea este cea mai inalta functie a fiintei umane. Din pacate, foarte putini oameni “gandesc” cu adevarat. Ei se lasa amagiti de convingerea ca daca in mintea lor se deruleaza o oarecare activitate mentala, asta inseamna ca “gandesc”. Ei privesc la infinit aceleasi vechi filme si aceleasi vechi fotografii care exista in memoria lor si pe care aceasta le proiecteaza pe ecranul mintii lor.

Este absolut necesar sa incepi chiar in acest moment sa gandesti in aceasta maniera noua, pentru ca fiecare fibra a fiintei tale sa se umple cu aceasta noua energie mentala. Corpul tau este alcatuit din miliarde si miliarde de celule, si fiecare dintre acestea este influentata in acest moment de gandurile tale. De pilda, in clipa in care mintea ta va cultiva ganduri de relaxare, corpul tau se va destinde automat. Invers, in clipa in care mintea ta se va umple cu ganduri de teama si de ingrijorare, corpul tau va deveni rigid si tensionat.

Daca vei incepe sa cultivi ganduri de prosperitate, imaginandu-ti ca esti un om foarte bogat inconjurat de un ocean de energie mentala si inotand intr-o mare a abundentei, corpul si mintea ta vor intra instantaneu pe vibratia prosperitatii, iar tu vei incepe sa atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce iti este necesar pentru a deveni bogat. Constiinta mentala a prosperitatii precede intotdeauna bogatia in lumea materiala. De pilda, pentru copiii nascuti in familiile bogate, precum Kennedy sau Bronfman, nu este deloc dificil sa gandeasca in termenii acestei constiinte a prosperitatii, intrucat acest mod de a gandi este singurul pe care l-au invatat inca de la nastere. Cum s-ar spune, ei au fost conditionati sa gandeasca in termenii prosperitatii.

6 elemente cheie in increderea in sine



Mi s-a intamplat destul de des sa ma intreb ce face diferenta intre
o persoana care debordeaza de self confidence si una care e
sovaitoare, nesigura si cu un deficit de incredere in propria persoana.
Brian Tracy identifica 6 elemente de acest tip care, desi nu sunt
singurele, te pot ajuta sa iti faci o idee care sunt zonele tale “neacoperite”…
Sa le luam pe rand:

1. Cat de mult te respecti pe tine depinde de cat de mari sunt
OBIECTIVELE tale!

E aproape contraintuitiva aceasta observatie.
Ca sa iti cresti increderea in tine, indrazneste mai mult.
Impinge limitele zonei tale de comfort.
Simplul fapt de a-ti face planuri detaliate in legatura cu obiectivele
tale ambitioase, va genera o energie interna (un “foc” interior) care
iti va creste si modul in care te percepi.
2. E important sa iti fie clare VALORILE si STANDARDELE la care aderi.
Increderea in sine depinde foarte mult de modul in care tu traiesti
si lucrezi in concordanta cu valorile si standardele tale.
Esti congruent cu acestea?
Te simti motivat sa faci acele lucruri necesare sau
ai conflicte interne?
Uita-te la orice persoana energica si increzatoare: e imposibil sa fie
asa daca ceea ce face si ceea ce crede nu se potrivesc ca o manusa.
Evalueaza in ce masura ceea ce crezi si este important pentru tine
se regaseste in ceea ce faci. Daca nu exista congruenta, tocmai ti-ai
gasit cel mai mare factor demotivator din viata ta!
3. Simte gustul succesului!
Poti obtine asta din impartirea obiectivelor in etape masurabile.
Ramai focusat pe prima etapa, du-o la capat cu succes, opreste-te
si sarbatoreste!
Incarca-te cu senzatia data de reusita si cu doza de energie aferenta.
Lasa-ti mintea si corpul sa afle ca sunt pe drumul cel bun.
In aceasta etapa, entuziasmul este BONUS!
4. Compara-te cu ceilalti!
Dar, vei zice, adevaratii performeri se compara doar cu ei insisi!
Foarte adevarat!
Insa pana ajungi in varf, ai nevoie sa pleci din locul in care esti si
sa urci treapta cu treapta.
Incepe prin a te compara cu alte persoane de succes, care deja sunt
pe acest drum si au rezultate deosebite. Asta te va motiva sa ajungi
in apropierea lor.
Dupa ce ai ajuns la un nivel inalt, sa zicem in primii 10% din domeniu,
este momentul sa incepi sa te compari doar cu potentialul tau inca
nefolosit.
5. Recunoasterea performantelor tale de persoane pe care le respecti.
E cu siguranta un “confidence booster” sa primesti aprecieri de la
persoane care deja au succes si sa fii astfel “recunoscut” ca un
jucator important in domeniu.
Ceea ce se intampla dupa ce primesti aceste recunoasteri
din partea sefilor, colegilor, competitorilor, clientilor sau furnizorilor
este ca ai dorinta sa faci o treaba si mai buna!
6. Recompensele pe care le primesti pentru realizarile tale
E posibil sa lucrezi in domenii care premiaza performanta prin bonusuri,
masina de serviciu, vacante, diplome, etc. Aceste elemente exterioare
pot constitui stimulente foarte bune sa ramai motivat si dedicat
obiectivelor tale. Foloseste-te de ele!

DESPRE ASIGURARILE DE VIATA







- Necesitatea cumpararii unei asigurari de viata -


Necesitatea cumpararii unei asigurari de viata reiese din nevoia de protectie a oamenilor. Pe langa toate bunurile detinute, viata si sanatatea unui individ, integritatea lui fizica, capacitatea de munca sunt bunurile cele mai de pret si pot fi afectate de diferite evenimente nesigure viitoare, ducand la imposibilitatea desfasurarii unei activitati si deci a obtinerii unui venit. Necesitatea incheierii unei asigurari de viata provine dintr-o nevoie absoluta a fiecaruia, de a oferi protectia financiara a familiei, a dependentilor sau a celor apropiati in cazul decesului, in paralel cu alte avantaje pe care asiguratorii le pot oferi: economisire, pensie, investitii.

Dintotdeauna vietile oamenilor au fost amenintate de cele mai variate si distructive forte ale naturii, trasnetele, incendiile, furtunile, inundatiile, seismele si eruptiile vulcanice provocand moartea, accidentarea sau imbolnavirea oamenilor. Perfectionarea continua a tehnicii si tehnologiilor, organizarea de intreprinderi care concentreaza mii de salariati, crearea de aglomerari urbane care numara sute de mii si milioane de locuitori, sporirea parcului mijloacelor de transport si a vitezei cu care acestea circula, folosirea energiei atomice in diverse scopuri etc, toate acestea au dus la sporirea numarului accidentelor de munca si de circulatie, al incendiilor si exploziilor.

Oamenii nu au stat insa pasivi in fata vitregiilor naturii si au cautat sa se apere, sa prevada, sa previna si sa micsoreze efectele acestor evenimente dar, in cazul acoperirii riscului de deces sau de invaliditate permanenta, modalitatea cea mai sigura si cea mai eficienta este incheierea unei asigurari de viata.

Pe langa aceste cauze de natura externa, ponderea cea mai mare intre cauzele decesului o au bolile. Cele mai importante dintre acestea sunt bolile aparatului circulator, ale aparatului respirator, tumorile, traumatismele si bolile aparatului digestiv.

Tinand cont de aspectele prezentate anterior si de situatia economica instabila existenta in Romania, incheierea unei asigurari care sa acopere riscul de deces este o problema la care ar trebui sa se gandeasca orice persoana, pentru a nu crea un dezechilibru in situatia financiara a urmasilor dependenti.

Populatia 'varstei a treia', in continua crestere numerica, este o categorie sociala vulnerabila, cu probleme specifice fata de celelalte segmente sociale. Asigurarea necesitatilor populatiei varstnice pentru un trai decent, trebuie sa acopere o gama larga de preocupari, nu numai in plan economic, dar si social si psihosocial.

De aceea acest proces de imbatranire va duce la un moment dat la imposibilitatea statului de a intretine partea inactiva a populatiei si astfel devine un lucru esential incheierea unei asigurari de viata care sa ofere atat protectia financiara a urmasilor in caz de deces, cat si asigurarea unui trai linistit la varsta pensionarii.





Stiati ca...

  • Pulovere care zgirie, se pun 10 min. in apä cäldutä, cu sampon. Asta le face moi si pufoase.
  • O bucäticä de vatä, sau un servetel de hirtie, inmuiat cu ulei de levänticä, pus in dulapul cu pantofi, ii dä un miros pläcut
  • cine trebuie sä stea mult in picioare, trebuie sä schimbe des pozitia. De ex. mersul pe loc, sau ridicarea unui picior, sau altul pe o cutie
  • cine bea mult alcool la party, trebuie sä bea in acelasi timp si multä apä. Asa scapi de durerile de cap de a 2-a zi!
  • Pt. dureri de git: un amestec din suc de lämiie, miere si apä fierbinte, bäut guritä, dupä guritä, face minuni!
  • Cizmele de cauciuc rämin mult timp elastice, dacä vor fi unse cu ulei de bucätärie.
  • Un amestec din cite o lingurä de miere, lapte si brinzä proaspätä ( Quark ), face piele aasprä de pe fatä, din nouelasticä si netedä.
  • Un strop de ulei de levänticä, sau alt ulei, pus pe filtrul de la aspirator, face o atmosferä pläcutä in casä.
  • Ficus Benjamina este planta idealä pt. fumätori, pt. cä curätä aerul din casä, de mirosuri nepläcute si gaze nesänätoase.
  • O impachetare cu mustar este o metodä veche pt. durerile de sciaticä: 100 g fäinä de mustar, amestecatä cu apä caldä, se intinde pe o bucatä de cearceaf si se lasä un sfert de orä pe locul dureros.
  • O foaie de dafin, pusä in oala, aläturi de conopidä, inläturä mirosul tipic al acesteia.
  • Pete pe mobila inchisä la culoare, indiferent dacä este lucioasä, sau matä, dispar cu ajutorul unui amestec din vin rosu, cu ulei.
  • Lalelele se pun in vazä, dar apa sä le ajungä numai la jumätatea cozii; cozile se inteapä cu un ac, sub floare, astfel nu se mai lasä floarea in jos.
  • Pantofii de piele uzi, nu se pun niciodatä pe calorifer, ci se bagä in ei ziar si se pun aproape de acesta.
  • Cerneala care s-a ingrosat, se dizolvä cu citeva picäturi de otet.
  • Spitele de la bicicletä, nu mai rugunesc, dacä sint unse cu vaselinä.
  • Pt. lipsa poftei de mincare: o bucäticä de ghimber ( Ingwer ) zaharisit, se mestecä inaintea fiecärei mese.
  • Plantele de apartament, cu frunze mari, dau in special camerelor incälzite, umiditate. Bun pt. mucoasele nazale.
  • Supa, sau sosul care a iesit prea iute, se reparä cu un pic de lapte, sau smintinä, chiar si iaurt.
  • trandafirii cätärätori, dacä sint asezati pe orizontalä, de-a lungul zidului, vor face mult mai multe flori.
  • Pantofii de piele, dati cu ulei de ricin, devin impermeabili.
  • Dureri de dinti: se mestecä incet, 4-5 boabe de ienupär, dupä care se scuipä afarä.
  • Chiuvetele din otel, devin strälucitoare, dacä se sterg cu o cirpä inmuiatä in otet.
  • Petele de ruginä de pe haine, se inmoaie in suc de lämiie, dupä care se clätesc cu apä cäldutä, apoi se spalä normal.
  • Cirpele de praf, sterg mai bine praful, dacä la spälarea lor, se adugä citeva picäturi de glicerinä, in ultima apä.
  • Chiflele devin crocante, dacä inainte de a le bäga la cuptor, se ung cu apä indulcitä, sau säratä.
  • Sosului de rosii, trebuie sä i se adauge putinä miere, sau zahär, care ii neutralizeazä aciditatea.
  • Chiuvete de porzelan se curätä f. bine cu spumä de ras.
  • kartofii nu dau in foc, dacä se pune in apä, un pic de lapte, sau unt.
  • Picioarele obosite devin din nou fit, in citeva minute, dacä se mingiie cu cuburi de gheatä, puse intr-o cirpä udä peste laba piciorului si gleznä.
  • dacä un cui din perete se miscä, va fi scos, se lipeste un pic de bandä izolatoare pe el, dupä care se bate la loc.
  • Un masaj cu bere, intäreste pärul; se lasä sä se usuce, dupä care se va späla cu apä, färä sampon.
  • Ficatul devine fraged, la präjire, dacä se pune pt o jumätate de orä in suc de morcovi, sau de rosii.
  • Plasele de plastic de la portocale, se pot folosi la curätarea cratitelor.
  • Tuburi de lipici, care nu se mai deschid, se tin cu capacul sub jetul de apä fierbinte.
  • Vaze de flori inguste, se curätä cu apä si zat de cafea. Se lasä intii o perioadä asa, dupä care se agitä incolo si incoa.
  • Sosuri sau supe, care sint subtiri, se ingroasä cu pulbere de piure de cartofi.
  • Zgirieturi pe mobila mahagoni, sau de aceastä culoare, se inläturä cu tincturä de iod.
  • Un amestec din 2 linguri de otet de mere la 1/2 l apä, o datä pe säptäminä, ajutä plantele sä creascä.
  • Buzele uscate / cräpate, devin din nou moi, dacä se ung cu miere.
  • Dacä se scoate aripa de pe spate, cu usurintä, inseamnä cä pestele este gata.
  • Pt. dureri de dinti: se tine o gurä de coniac, citva timp in gurä, dupä care se scuipä.
  • Pt. cresterea pärului: se amestecä un gälbenus, cu 4 linguri de ulei de mäsline si 8 linguri de rom; se maseazä seara puternic cu acest amestec, pielea capului si pärul, dupä care se lasä peste noapte.
  • Sireturile ciufulite, se refac, dacä se bagä in cearä topitä, sau lipici.
  • Cine mestecä zilnic o boabä de cafea, va avea o respiratie curatä. Cafeaua mäcinatä ajutä impotriva mirosului persistent de usturoi.
  • Carioca scrie din nou frumos, dacä se pune in ea putin otet; virful va fi tinut si el citva timp in otet.
  • dacä se pun 2 lingurite de cafea instant intr-o cremä de vanilie, se va obtine o cremä mocca f. bunä.
  • vaze, care au cräpäturi fine, se reparä dacä dai cu lac de unghii transparent pe cräpäturä.
  • Pärul blond, va fi mai deschis si strälucitor, dacä dupä spälat se cläteste cu un amestec din sucul unei lämii, la un litru de apä cäldutä.
  • dacä supa, sau sosul este prea särat, se pun citeva felii de cartof, care se inläturä dupä citeva minute. Cartoful va trage sarea care este in plus.
  • berea "trezitä", se poate folosi la curätarea pntofilor de piele; dä o strälucire deosebitä.
  • Umezeala din dulapuri dispare cu ajutorul cärbunilor de lemn in formä de pulbere, pusi intr-un castronel in dulap.
  • Petele de pe covor se inläturä, dacä se freacä cu cartof ras, dupä care se dä cu peria.
  • Spini, sau aschiute, care au intrat sub piele, se scot usor cu ajutorul cerii; se pune cearä topitä deasupra, iar dupä intärire se scot impreunä cu ceara.
  • Ouäle ochiuri nu selipesc, dacä se präjeste intii un pic de fäinä in tigaie.
  • Cine renoveazä, economiseste timp si nervi, dacä pune rola, sau pensula peste noapte intr-o pungä de plastic.
  • Cirnatii devin tari la präjit, dacä sint dati cu putin zahär; nu au gust dulce dupä präjealä.
  • Inainte de stoarcere, lämiile se freacä de citeva ori pe masä; asa dau mai mult suc.
  • Bucätile de lego, devin curate, dacä se bagä intr-o fatä de pernä, la 30 grade, la masina de spälat.
  • Copanele de pui, devin fragede, dacä sint tinute o jumätate de orä in lapte bätut.
  • Gogosile devin pufoase, dacä se pune lapte bätut in loc de lapte.
  • Crema de unt, rämine mai mult proaspätä si are mai putine calorii, dacä se foloseste in loc de lapte, apä mineralä.
  • Stofe de bumbac, care sau decolorat, devin ca noi, dacä se inmoaie citeva ore in lapte pasteurizat, dupä care se clätesc.
  • In lipsä de praf de copt, se poate folosi si 3-4 linguri de rom, sau coniac.
  • Obiectele din aluminiu, devin strälucitoare, dacä se freacä cu o cirpä inmuiatä in bere, apoi cu una uscatä.
  • Pete pe marmurä se inläturä prin frecare usoarä cu o piaträ de cälciie.
  • Apa in care s-au fiert coji de ceapä, ajutä plantele sä crescä si le apärä de paraziti.
  • Citeva rämurele de märar si un cätel de usturoi, dau cartofilor noi un gust picant.
  • Snitelele devin f. bune, dacä se ung cu putin mustar inainte de präjire.
  • Uleiul nu sare asa din tigaie, dacä se presarä putinä sare.
  • Tigäile din teflon devin curate, dacä se pun la foc mic cu apä si o linguritä de praf de copt.
  • resturi de cafea , sau ceai se congeleazä si se pot folosi la ocazii pt preperarea Eiskaffee-ului sau eistee-ului.
  • Consumarea deasä a cireselor, indiferent sub ce formä, are un afect linistitor al durerilor artritei.
  • Impotriva mätretei ajutä un amestec dintr-o minä de sare, al un litru de apä cäldutä, cu care se cläteste pärul, dupä spälare.
  • Scrumul de tigare, pus in ghivecele cu flori, apärä de paraziti.
  • Suruburi ruginite, se dessurubeazä, dacä se pune un pic de Cola.
  • Petele de fructe se inmoaie cu suc de lämiie, sau otet, dupä care se spalä. Cele de bananä si piersicä, trebuie imediat inläturate.
  • Rosiile pe balcon, apärä de muste si tintari.
  • Fäina nu mai face cocoloase, dacä se adaugä ceva sare.
  • Pilele de unghii devin ca noi, dacä sint frecate cu guma de sters, dupä care sesterg cu vatä.
  • Cätei de usturoi, bägati in pämintul de la flori, apärä impotriva purecilor si mistelor mici, care atacä plantele.
  • Florile tin mai mult in vazä, dacä se pune o bucatä decärbune de lemn.
  • ca sä nu se lipeascä iarba udä de cutitul de la masina de täiat iarba, se unge cu ulei de salatä.
  • Cu un spagetti se pot aprinde luminärile la care nu poti ajunge cu mina liberä.
  • Creioanele de machiat se ascut mai usor, dacä sint tinute in frigider citeva ore.
  • Rosiile sä nu se tinä in frigider, cä asa isi pierd aroma.
  • Dacä se dä imediat cu ceapä peste intepätura de viespe, sau albinä, nu se mai umflä asa. Cam 10 minute se tine peste intepäturä.
  • Ghimber caramelizat, mestecat incet, ajutä la cälätorii lungi inpotriva stärii de vomä.

Cum sa-ti schimbi stilul de viata?!


Foarte multi oameni mi-au spus ca ar dori sa faca schimbari in viata lor, ca ar dori sa se hraneasca mai sanatos dar nu stiu cum, de unde sa inceapa si ce trebuie sa faca.

Iata principalii PASII pe care ar trebui sa-i urmezi  pentru a reusi sa treci treptat spre un stil de alimentatie care sa te ajute sa te simti bine si sa arati bine:

  1. Primul pas este schimbarea mentalitatii si pregatirea sufleteasca. Daca ai decis sa iti schimbi stilul de viata trebuie sa ai convingerea interioara ca acum este momentul potrivit. Citeste cat mai mult despre alimentatie sanatoasa, hrana vie, remedii naturiste. Informatiile se vor acumula treptat si, la un moment dat, se va produce un salt calitativ. Vei constata ca vezi lucrurile altfel !
  2. Al doilea pas este detoxifierea, curatenia in interiorul corpului tau.  Mai multe detalii in articolul: 
  3. Urmatorul pas este sa “arunci” din frigider si din camara urmatoarele alimente: bauturile racoritoare sintetice, margarina, adaosurile alimentare, mezelurile grase, afumaturile, carnea de porc, carnatii, branza topita, zaharul alb si toate alimentele care contin un numar mare de aditivi sitetici(E-uri) 
  4. Aprovizioneaza-te cu alimente sanatoase: fructe, legume, verdeturi, lactate, peste, pui(curcan), condimente din plante, cereale integrale, fructe uscate, seminte, ulei de masline virgin, ulei de porumb presat la rece, miere.
  5. Nu ti-a mai ramas decat sa inveti sa prepari mancaruri delicioase din aceste alimente sanatoase. Zau ca e foarte usor ! Inspirate-te din articolele cu sfaturi practice din revista noastra online “STIL DE VIATA NATURAL”, din carti dar mai ales MANIFESTA-TI CREATIVITATEA ! Inventeaza, joaca-te in bucatarie cu legume colorate, cu mirodenii cu arome ispititoare si vei descoperi ca este foarte distractiv si usor sa mananci gustos si sanatos. 


Nu incerca sa treci brusc la un nou stil de viata. Adopta ideile noi pe rand, in etape, in ritmul tau. Una sau doua schimbari pe saptamana sunt suficiente. Daca vei dori sa schimbi totul peste noapte s-ar putea ca bunele tale intentii sa dureze doar cateva zile. E foarte important sa pornesti la acest drum cu sufletul plin de optimism, determinare si speranta !

Moda anilor '50 se intoarce!

DE CE NU VOR BARBATII SA SE CASATOREASCA?!

Abia aştepţi să te vezi mireasă, dar el întârzie momentul cererii în căsătorie. „Poate luna viitoare, poate la anul...”, speri tu. Ce-o fi însă în mintea lui, de nu face odată pasul cel mare?
 
Îi este teamă de responsabilităţi
Să fii cap de familie nu-i lucru uşor. Trebuie să ai grijă de soţie, de copii, să ai un venit sigur, să planifici vacanţe, să rezolvi orice problemă care o depăşeşte pe parteneră şi aşa mai departe. Unora le e greu să accepte să se „împovăreze” cu atâtea probleme. Dau bir cu fugiţii încă de când află câte sunt de făcut pentru a organiza nunta...
Vrea să mai copilărească
„Eu, cu o singură femeie pentru tot restul vieţii? Nici gând!” îşi poate spune el, scuturându-se imediat de acest gând nefast. E aşa de bine să meargă la orice petrecere fără să ceară acordul partenerei... de ce să se lege la cap fără să-l doară? Vine când vrea acasă, nu dă socoteală nimănui, poate să se joace la calculator ore în şir, în linişte. Poţi doar să speri, dacă ai întâlnit un tip ca acesta, că se va plictisi la un moment dat de viaţa de burlac sau că-şi va da seama că viaţa alături de tine îi aduce satisfacţii mai mari.
Nu e sigur că tu eşti aleasa
Şi ăsta poate fi un motiv, dacă tot amână momentul cererii în căsătorie, găsind tot felul de pretexte. Există ceva care-l face să se îndoiască de faptul că tu ai fi aleasa. Aşa că preferă să aştepte, să vadă cum evoluează lucrurile între voi. Unii au nevoie de mai mult timp ca să se decidă asupra căsătoriei.
Nu crede în instituţia căsătoriei
Un act semnat la primărie nu înseamnă nimic pentru ei. Îţi argumentează, spunând că puteţi fi foarte bine împreună şi fără un document care să certifice relaţia. Cât e dat să fiţi împreună, atât să fie... plus că o eventuală despărţire s-ar produce mult mai uşor decât un divorţ stresant.
Câte puţin din toate...
Da, sunt unii bărbaţi care motivează refuzul de a se căsători cu câte puţin din toate cele de mai sus. Dacă ai şi tu lângă tine un nehotărât sau, dimpotrivă, unul care-l ţine pe NU în braţe, cel mai bine ar fi să-l întrebi deschis ce-l reţine.